Изграждане на дървен навес с керемиди | АЙ ПИ ЕМ БИЛД

Дата: 13.03.2023 г.

Изграждане на дървен навес с керемиди | АЙ ПИ ЕМ БИЛД

Обект: Къща в с. Горна Грещица, обл. Кюстендил 


  Фирмата ни бе наета от клиентката Генонева Ненова за изграждане на дървен навес към къщата ѝ. Това беше наложително поради разпадане на старата кирпичена постройка, която ѝ е служела за навес.

Започнахме работа при първите възможни подходящи климатични условия. Първо старата постройка беше внимателно съборена без да се засегнат другите такива в двора. Почистването и извозването на строителните отпадъци извършваме със собствен транспорт. След изчистването и изравняването на площадката положихме четиристранен кофраж с размери 700 х 370 см. Поставихме арматурно заварени мрежи ф 10. Фиксирахме стоманени планки за които да бъдат захванати носещите дървени греди, след което бе налят бетон клас В 20.

Изградихме дървен навес който укрепихме с планките в бетона. Всяка от вертикалните носещи греди се поставя в съответната планка и се захваща за нея. Свързахме хоризонталните греди с горната част на вертикалните и монтирахме дървена скара на покрива на навеса. За изграждането на покривната конструкция използвахме плоскости OSB с дебелина 22 мм. Плоскостите са за предпочитане, защото са гладки и нямат кривини. Изпълнихме отводнителната система чрез вертикални улучни тръби заедно с улучни казанчета. Монтирахме челни дъски, странични обшивки, надулучна пола и хоризонтални улуци свързани с улучните казанчета.

Върху покрива на навеса положихме хидроизолация от рулонна мембрана след което бяха наковани битумни керемиди.

Крайният резултат е навес с лека и здрава конструкция и хидроизолиран покрив, подходящ за защита от дъжд през пролетно-есенният сезон или слънце през горещото лято.

Снимки от вече изграденият дървен навес можете да видите в нашата галерия - Изграждане на дървен навес .