По-нисък Енергоразход с Ремонт на Покрива | АЙ ПИ ЕМ БИЛД

Дата: 02.05.2023 г.

По-нисък Енергоразход с Ремонт на Покрива | АЙ ПИ ЕМ БИЛД

Отново за покрива

Сякаш генетично кодирано е в съзнанието на всеки българин, че домът е изконна ценност. Не ние сме казали: „Моят дом е моята крепост!“, но всички ние вярваме в това.

Народът ни е убеден, че всеки мъж, за да е преминал достойно живота си, трябва да е посадил поне едно дърво и да е построил поне една къща. А къща се гради с любов, за да се превърне в дом. Всеки строеж започва с поставяне на основи, но завършва с изграждане на покрив. Той е тази част от сградата, която е най-изложена на суровите климатични условия. Той посреща бурните ветрове и пази от сняг, дъжд и слънце. От него зависи състоянието на цялата постройка. Покривът е и естетическият завършек на сградата и придава нейният неповторим архитектурен облик.

Ремонтът на покрива е не само инвестиция в сигурност и удобство. Той е инвестиция в семейните дълготрайни активи и съответно повишава пазарната цена на самия имот като цяло.

Това е и мястото, което е ключово, когато говорим за енергийна ефективност, защото от там се губи най-много топлина. Ето защо доброто му изпълнение и използването на качествени материали, термо и хидроизолация, керемиди и улуци, са гаранция за енергоспестяването в цялата сградата. Затова – не позволявайте парите ви да се изпаряват през покрива. Това е достатъчно основателна причина, за да предприемете съответните действия и да потърсите добра фирма за ремонт на покриви.

Разходите за отопление и охлаждане са сериозно перо в бюджета на всяко домакинство. В днешно време те представляват около 75 % от общите разходите за енергия на семейството. Ето защо е от изключителна важност тези разходи да се оптимизират. Тайната е проста: изолация, вентилация, отопление.

И като говорим за енергийна ефективност да кажем няколко думи и за остъкляването на тераса и балкони.

Напоследък това е широкоразпространен начин за бързо и лесно увеличаване на жилищната площ, особено на апартаментите в градовете. Според резултатите от изследване, остъкляването на терасата спестява до 10,7% от потреблението на електричество в дома ни и средно до 5,9% от потреблението на топлинна енергия на цялата жилищна сграда.

Чрез него балконът или терасата могат да придобият различни функционални предназначения. Освен енергоспестяване, то може да внесе повече комфорт и уют в дома ви, повече слънчева светлина, предпазване от силен вятър и прахово замърсяване. И нека си признаем - в много случаи терасата е нашата „връзка с природата“ в забързаното ни градско ежедневие, нашето място за релакс в ранните сутрини или късните вечери.

Ползите са много.

Какво е добре да направите, когато решите да остъклявате терасата или балконът?

За да вземете информирано решение проучете предимствата и недостатъците на различните видове остъклявания.

Създайте свой идеен проект. Помислете за функционалността, която търсите.

Разговаряйте с приятели, които вече са направили подобни преустройства.

Попитайте за тях професионалистите. Доверете се на фирми за изработка и монтаж с доказан опит и отлични препоръки от клиенти. Не забравяйте – важен е не само изборът на правилен вид остъкляване, а и монтажът, който гарантира дългия му експлоатационен живот.

И така:

Маскирането на проблемите, не ги решава, а напротив – задълбочава ги. Затова най-добре е да вземете нещата в ръце и да направите промяната, която ще ви даде възможност да имаме уютен и сигурен дом за много години напред.

Всеки ремонт в по-долните етажи се обезсмисля, ако покривната конструкция поддаде. Така че, помислете първо за нея.

Можете да ни се доверите, защото ние знаем, колко време, нерви и средства са необходими, за да се намерят най-добрите майстори. Ние сме убедени, че това, което предлагаме е с най-доброто съотношение цена - качество и имаме доказала се във времето професионална експертиза.

Ние работим така, че да изграждаме покриви за цял живот - от изолацията до керемидите и улуците.

Използваме качествени материали за ремонт на покриви от наложили се и доказали се, и то не само у нас, марки като: HENKEL, CERESIT, BRAMAK и др.

И макар, че сме специализирани в ремонт и изграждане на покриви, за да предложим на своите клиенти по-качествена и комплексна услуга ние извършваме всякакъв вид строително-ремонтни дейности: вътрешни и външни ремонти, изграждане на покривни конструкции, медни покриви, ремонт на керемидени покриви, хидроизолация на покриви, покривно тенекеджийство,  остъкляваме тераси и балкони, изграждаме дървени навеси и навеси от поликарбонат, покриваме  тераси с метални или дървени конструкция. 

Така че сме изцяло на вашите услуги! Доверете ни се!